Trouwambtenaar

Josina

Wat willen jullie zelf?

Het allerbelangrijkste is: Wat willen jullie zelf? Wat voor ideëen hebben jullie: ludiek, theatraal, relaxed maar gezellig, met veel humor of juist heel serieus? Het is júllie feestje dus bepalen júllie veel van wat er gaat gebeuren. Geloof me, júllie zijn de regisseurs en ik laat jullie de controle houden over jullie moment of dat nu klein en intiem is of heel groots:)

Natuurlijk is er plaats voor religie, humanisme, jullie eigen beleving en spritualiteit enzovoort, zoals jullie die in je eigen leven belangrijk vinden.
Misschien wil je wel een kaars branden voor iemand die heel dierbaar is, of er door omstandigheden niet bij kan zijn.
Misschien zijn er kinderen die eventueel “mee willen trouwen”
Misschien wil er iemand van jullie familie of gasten kort spreken of muziek maken. Of willen jullie op een heel speciale locatie trouwen.

Of mischien willen jullie je huwelijk "her-bevestigen". Of alleen een Ceremonieel Huwelijk? Dat kan ook. Opnieuw JA zeggen tegen elkaar? De beloftes vernieuwen? Of in plaats van een wettig huwelijk een symbolische ceremonie? Helemaal een prachtige huwelijksceremonie met alles erop en eraan maar nu zoals jullie het willen? Op de plek waar jullie dit willen en op zo'n manier dat alle gasten absoluut een echte ceremonie meemaken? met ja-woord, tekenen, ringen etc? Alles is mogelijk!

We kunnen samen bekijken wat voor jullie belangrijk is bij de ceremonie en alles bespreken en eventueel nieuw bedenken tijdens het kennismakingsgesprek, nadat jullie voor mij als trouwambtenaar hebben gekozen..

Ook wanneer iemand gehandicapt of erg ziek is, moet het mogelijk zijn een ceremonie te hebben die past en de toon heeft zoals het bruidspaar dat het liefste wil. Ik heb er grote ervaring in en sta open voor alle ideeën of hulp daarbij. Ook kan het zijn dat er een spoedhuwelijk moet gebeuren, wanneer iemand terminaal ziek is, ook daar heb ik ervaring mee.

Kasteel Keukenhof, Lisse

"Josina was buitengewoon meelevend, origineel en creatief"

De Kleine Werf

Op je eigen gekozen lokatie trouwen, op je eigen manier!

Ceremonieel huwelijk (volgens Wikipedia)

Nieuw op dit gebied is het ceremonieel huwelijk: dit is een uitbreiding op het wettelijke huwelijk, die dieper ingaat op de trouwbeloftes van het paar. Het wettelijke huwelijk is puur een registratie van de regels en plichten die het paar overeen zijn gekomen en die de wet aan het huwelijk stelt. In het Nederlands wetboek staat nergens dat er een toespraak gehouden dient te worden door de burgerlijke stand. Het Ceremonieel huwelijk vult dit aan door de trouwbeloftes door middel van een ceremonie zoals het bruidspaar dat echt wil. Het Wettelijke huwelijk is dus het zakelijke gedeelte en het Ceremonieel huwelijk is het emotionele gedeelte van de huwelijksplechtigheid. Het ceremonieel huwelijk vindt na de registratie plaats en is dus niet gebonden aan de wet en kan daarmee ook overal plaatsvinden. Op elke vrije en gewenste locatie. Vaak wordt er eerst een budget of kostenloos huwelijk gesloten , snel, met weinig mensen. Voor gratis huwelijken staan vaak lange wachtlijsten. Tegenwoordig is het mogelijk ook een z.g "budget" huwelijk af te sluiten , met alleen de getuigen en tegen heel lage kosten. Hier zijn geen wachtlijsten voor en kan op korte termijn. Op een later tijdstip kun je dan op de locatie van jullie keuze het ceremoniéel huwelijk sluiten, Ik doe dit regelmatig en graag, met alles erop en eraan:))

Budget Huwelijk, helemaal leuk

In Nederland is een “Huis der gemeente“ een officiële huwelijkslocatie, aangewezen door Burgemeester en Wethouders. Alleen daar kan men voor de wet trouwen. Er zijn vele verschillende locaties waar je kan trouwen voor de wet, natuurlijk op het stadhuis zelf in de gemeente of stad van jullie keuze maar misschien willen jullie het totaal anders:

Bijvoorbeeld op het strand of in een bos, in een luchtballon of onder water,of een plek die voor jullie veel betekenis heeft. Daar kan dus een oplossing voor gevonden worden.

Ook doe ik ceremonies in het buitenland, het is fantastisch om op een prachtig chateau in Frankrijk of een beeldig strand of romantisch kerkje in het land van jullie keuze nou juist díe emotionele ceremonie te doen zoals je voor ogen had. Ik wil jullie daar graag bij helpen om dit waar te maken.

Kasteel Bagnols, Frankrijk

Zou je opnieuw je relatie willen bevestigen?

Er kan een reden zijn om jullie relatie opnieuw te bevestigen met een ceremonie. Bijvoorbeeld: ..omdat je zoveel jaar getrouwd bent, ..omdat jullie samen iets overwonnen hebben, ..omdat jullie het gewoon nog een keertje opnieuw en dan beter wil doen, ..omdat het “toen” niet zo ging als jullie eigenlijk wilden enz. Ik kan jullie ook hierbij van dienst zijn.

Het is allemaal te bespreken en ik doe mijn best het helemaal te laten verlopen zoals jullie graag willen: Zonder of Mét toeters en bellen:)

Ik ben door heel Nederland als buitengewoon ambtenaar (Freelance Babs) te boeken, ik ben benoemd in Amsterdam en kan in heel Amsterdam (alle stadsdelen) huwelijken sluiten. Als jullie een verzoek indienen om mij als jullie ambtenaar in te zetten, moeten er wel aan een aantal regels worden voldaan. Je kunt daarover altijd even bellen met mij:) Betaling wordt door de gemeente aan mij gedaan. Jullie betalen in Amsterdam en OuderAmstel dus alleen de leges! (Daarbuiten gelden andere regels)

 

De Balie, Amsterdam

Rijk vd Keizer Maud Trouwambtenaar Josina

Ik doe elk huwelijk met al mijn passie en enthousiasme. Het moet een feest zijn, voor iedereen.

"Josina was FANTASTISCH. Ze nam alle tijd, was heel vriendelijk, rustig, stelde ons op ons gemak, zag er prachtig uit (wij droegen spijkerbroeken), was oprecht en sprak echt naar ons, in plaats van een riedeltje af te draaien. Onvergetelijk, en voor iedereen een aanrader."

Het Rijk van de Keizer

westerkerk Trouwambtenaar Josina

Ik kan door heel Nederland als buitengewoon ambtenaar (Zelfstandige Babs) huwelijken sluiten. In andere Gemeentes wordt ik speciaal voor jullie dan voor 1 dag benoemd. Ik ben in Amsterdam (alle stadsdelen) en Ouderkerk al jaren vast benoemd. Als jullie een verzoek willen indienen om mij als jullie ambtenaar in te zetten, wordt daarover beslist door de gemeente. Ook sluit ik Ceremonieële Huwelijken op de locatie en plek waar jullie dat het allerliefste willen. Bel me maar voor details: 0629097097

Amstel Intercontinental

Even helpen met de setting voor de fotograaf

Andere Culturen, zelfde Liefde, hier Ghana en Liberia

Buiten trouwen! In het Rijk van de Keizer

The Grand, Amsterdam

In de kas van Boerderij Langerlust vlakbij Weesp

Sloterplas, Amsterdam

Amstelkerk, OuderAmstel

Tasjes Museum, Amsterdam

Hortus

Procedure buiten Amsterdam en Ouder Amstel:

Jullie kunnen telefonisch en/of per email aan mij doorgeven welke lokatie, tijdsduur en vorm van de huwelijksceremonie, de reistijd en wat jullie misschien nog verder willen. Er wordt dan door mij een kostenplaatje gemaaakt. Ik kom niet op "auditie" en ga niet in competitie met andere Babsen. Je wilt me wel of wilt me niet:)

Als de prijs is goedgekeurd, volgt natuurlijk een uitgebreid gesprek omtrent de definitieve invulling en laatste details van de huwelijkssluiting. Als jullie in het proces nog een extra gesprek willen, komen daar eventueel extra kosten bij.

Voor het buitenland gelden andere voorwaarden afhankelijk van land, soort ceremonie en tijd, het is dan nooit een officieele huwelijksvoltrekking, maar wel een prachtige ceremonie waar jullie voor en met elkaar jullie huwelijksband bevestigen. Het wettelijk huwelijk kan vooraf, klein, voltrokken worden in Nederland of waar jullie domicilie hebben. Wees ervan verzekerd dat ik er alles aan zal doen om deze ceremonie helemaal te laten zijn zoals júllie dat willen!