Trouwambtenaar

Josina

Wie ben ik

Josina den Burger

Woont en werkt vanuit Duivendrecht/Amsterdam

Gepassioneerd Buitengewoon Trouwambtenaar in Amsterdam, Nederland en elders. Beeldend Kunstenaar. Schilderijen, Digital Art, Tekeningen en Aquarellen. Mede-organisator en coördinator Ballotage Rembrandt Art Market, Rembrandtplein Amsterdam. Co-writer van de Metaverse Art Books en diverse kunstboeken. Exposities en werk in Nederland, Hongarije, Frankrijk, Engeland Rusland en de USA.

Szombathely Museum, Hongarije

Volgde aan de Famous Artists Schools of America de opleiding Reclametekenen, Vrij Tekenen en Schilderen, volgde lessen van o.a Al Parker, Ben Stahl, Jon Whitcomb, Fred Ludekens, Peter Helck, studeerde af in 1967 om vervolgens te gaan ....zingen.

Als zangeres in Nederland veel succes, vooral in de jaren 70.
Maakte platen, was lid van het Knokke songfestival team, had eigen radioprogramma, eigen TV-show. Werkte met Ted de Braak in de Tête a Ted shows in alle Nederlandse theaters, en deed heel veel optredens in het land zowel als voor radio en tv. Presenteerde 6 jaar lang "4-Uden Sportief": een giga-sport en muziek-festival in de open lucht met een meer dan 20.000 koppig publiek.

Reisde de hele wereld over en werkte in o.a Hilton en Intercontinental Hotels en trad op in internationale tv programma's. Werkte 4 jaar in Spanje als regelmatige gaste voor de Madrileense tv en later weer in Nederland als de leading lady van The New Shepherds en Close Encounter. Had eigen 7-koppige band September.

The New Shepherds, Onno de Jong, Jose den Burger, John Shepherd

Tete a Ted show, in alle Nederlandse Theaters

Knokke Songfestival 1970 met Bonnie St.Clar, Jacco van Renesse en Marius Monkau, onder regie van Rob Tauber

Schilderen

Bekijk de website (https://www.saatchiart.com/josina)

Showcase Winner in Round #6 of the 2010 Showcase competition ArtslAnt The #1 contemporary Art Network

Grants:

Showcase Winner in Round #6 of the 2010 Showcase competition ArtslAnt The #1 contemporary Art Network

Boeken

Experiments and Spirits, by Josina den Burger
Watercolors by Josina
Experiments in the Metaverse,by Josina Burgess aka Jose den Burger
Visions of Global Justice: an Art Exhibit from the virtual World
Network Culture Project
University of Southern California

Uqbar. media art culture e Rinascimento Virtuale Florence Italy
Art on the Metaverse Book 1
Art on the Metaverse Book 2a
Art on the Metaverse Book 2b
Art on the Metaverse Book 3

Een klein stukje verleden:) a little piece of History..

I was 18 years old here on the cover of this book and a "Singer - Songwriter" (this title didnt even exist then) I sang "protest songs " and in the year 2000 a book was written by Frank Dam about us: young woman that started up a new phenomenom in music "Beatgirls", and changed the musical landscape. I was one of those "Girls".:))

In het jaar 2000 verscheen bij uitgeverij Arena in Amsterdam een boekje met de titel "Nederbeat. Dat boek ging over de glorietijd van de nederpop i...n de jaren zestig van de vorige eeuw. Het was geschreven door Frank Dam, die dezelfde reeks nederpopgroepen al eerder had geportretteerd in het NRC-Handelsblad. Een vervolg op die publicatie is nu uitgebracht door de Uitgeverij Veen in Amsterdam. Het zijn de verzamelde interviews, die eerder onder de titel "Beatmeisjes" verschenen in de NRC. Ditmaal is de uitgave gecompleteerd met een cd met daarop unieke opnamen.

 

trouwambtenaar \Josina Eva Jinek

En Eva Jinek trouwde ik ook:)

trouwambtenaar Josina Joop van den Ende

Met Joop van den Ende, die ik al zoveel jaren ken en waarmee ik samen met Ted de Braak zijn eerste grote productie mocht uitvoeren.

trouwambtenaar Josina Femke Halsema

Samen met Femke Halsema , de burgermeester van Amsterdam voltrok ik een leuk huwelijk van vrienden van haar

Trouwambtenaar Josina Thijs Römer

En Thijs Römer met Igoné de Jonghe(eerste soliste Nationaal Ballet)

Als professioneel zangeres/beeldend kunstenaar heb ik 30 jaar de wereld rondgereisd. (ik schilder en exposeer nog steeds) Ik heb een warme belangstelling voor kunst en cultuur, natuur, dieren, maar het meest in mensen . Ik spreek vloeiend engels en duits en een mondje frans, italiaans en spaans. En ik sta niet snel verbaasd ergens van te kijken.

In 1998 ben ik beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand: (B.A.B.S) voor de rechtbank in Amsterdam en sinds die tijd heb ik als trouwambtenaar meer dan 2000 huwelijken gesloten.
Bruiden en Gommen van verschillende nationaliteit, dames/dames en heren/heren-huwelijken en leeftijden die varieerden van 18 tot 83 jaar. Ieder huwelijk is bijzonder en uniek en elk huwelijk dat ik sluit is voor mij op dat moment het “enige” huwelijk van dat jaar, zo voel ik dat. Iedereen moet zich op zijn gemak voelen, geen stijve protocollen en ik heb dan ook geen standaard verhaal in een laatje liggen maar bouw mijn verhaal op vanuit datgene wat jullie aan mij kwijt willen. en: Het moet LEUK zijn en MOOI en BIJZONDER en WARM en PERSOONLIJK vooral:))

De grootste angst van bruidsparen is meestal : “Wát gaat de trouwambtenaar zeggen”?
Wel dat hebben jullie zelf in de hand, samen kunnen we dat helemaal bespreken zodat jullie op die speciale dag met een gerust hart en (zover mogelijk) “relaxed” die dag kunnen beleven.
Alles is te bespreken en daarna blijf ik telefonisch en per e-mail beschikbaar voor eventuele vragen of adviezen.
Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om jullie ceremonie bijzonder en persoonlijk te maken, ik bereid me daarop grondig voor, zodat je er met veel plezier aan terug kunt denken.

Artikel over trouwambtenaar Josina in PS bijlage van het Parool lezen?

Klik hier voor leesbare versie in PDF formaat

Artikel in dagblad Trouw

Klik hier voor leesbare versie in PDF formaat Klik hier voor leesbare versie in PDF formaat